PROIECȚIE EMOȚIONANTĂ DE FILM, LA SIMFEST

Marți seara, cinefilii au avut ocazia să vizioneze, în cadrul festivalului SIMFEST, în premieră la Tîrgu Mureș, filmul „Dimineața care nu se va mai sfârși”.  Regizat de preotul ortodox român din Nicosia, Ciprian Mega, lung- metrajul este o dramă socială care a reușit să aducă lacrimi în ochi celor prezenți la proiecția de la Cinema Arta.

„Dimineața care nu se va mai sfârși” nu este primul proiect cinematografic al preotului Ciprian Mega. Președintele festivalului SIMFEST, Ioan Ceaușescu spune că deși este un cineast fără o formație de specialitate, preotul ortodox are la activ încă două filme iar acum lucrează la al patrulea, motiv pentru care nu a putut fi prezent la Tîrgu Mureș.

“Filmul este o dramă în toată puterea cuvântului, vorbește despre românii plecați în Cipru , în căutarea unei bunăstări mai mult sau mai puțin iluzorii, pe diverse paliere, de la munca în construcții, oamenii simpli, până la femeile de consum. Este o drama e și o discutie despre credință și despre puterea ei. Eroina este o necredincioasă după propria mărturisire. Este un film foarte dur și foarte curajos având în vedere cine l-a făcut, un preot, pentru că arată niște realități despre românii aflați în funcții și aflați în misiune acolo, în speță amasadorul din Cipru, despre capii Bisericii care nu sunt puși într-o lumină favorabilă în filmul acesta și până la urmă este vorba despre ce se întâmplă cu oamenii care își lasă acasă copil, ca în cazul eroinei principale, părinți bătrâni și totuși nu reușesc să își găsească liniștea și nici bunăstarea.  Eroina moare pe meleaguri străine și autoritățile române refuză să o ajute să vină acasă, măcar pentru ultimele ei zile de viață”a  explicat Ioan Ceaușescu.

 

Filmul reprezintă o performanță și din punctul de vedere al producției.

“Filmările au durat 13 zile, a fost făcut cu un buget foarte mic, 30.000 euro, extraordinar de puțin pentru un film artistic și finanțarea respectivă a fost dată de comunitatea românească de pe lângă Biserica Românească din Cipru, actorii sunt toți români și așa s-a făcut filmul” a precizat președintele SIMFEST.

Povestea tragică a personajului principal, Eva, a stârnit un val de emoție în sala Cinema Arta, unde a avut loc proiecția filmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *