CINCI SCRIITORI, O SINGURĂ POVESTE

Scriitorii Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib și-au adus eroii din volume în aceeași carte. Este vorba despre „Domino” un proiect inedit care a fost lansat și la Tîrgu Mureș în cadrul Zilelor Cărții și Muzicii SIMFEST.

Volumul colectiv „Domino” îi aduce pentru prima dată împreună pe Tony Demetriade, Marian Duca, Anton Iordan, Ovidiu Danelescu și Sergiu Manta pentru a rezolva un caz care poartă cititorul de la granița cu Serbia până la Marea Moartă.  Autorii, prezenți la lansarea de la Tîrgu Mureș spun că realizarea volumului a fost o adevărată provocare.

“Colegii mei Daniel Timariu, Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan au zis uite noi vrem să facem un grup de povești polițiste legate între ele fără a fi neapărat un roman mozaic, dar vrem să aducem toate personajele la care lucrăm iar tu și Bogdan Hrib să aduceți completări, să veniți cu rafinări ale poveștii. Mie mi s-a părut sincer greu de realizat pentru că noi avem personaje de texturi diferite și dacă de exemplu personajul lui Daniel și al Teodorei sunt politiști, a lui Dragoș Bogdan este polițist wanna be, al meu deja pică în cealaltă extremă, era de partea cealaltă a baricadei, asasin plătit, dar legat cu Tony Demetriade a lui Bogdan Hrib s-a născut o acțiune comună purtată în câteva orașe din țară” a povestit Anamaria Ionescu.

“Atunci când faci un lucru cu pasiune ești foarte deschis să accepți provocări, ele te ajută să ieși din zona de confort să faci altceva, în cazul de față cum putem cinci oameni care scriem diferit să putem să găsim un fir comun și sa rezulte o acțiune echilibrată, placută pentru cititor. Personajul din povestirea mea este polițist, personaj secundar din seria Vagabond, este un bărbat din Alba Iulia care decide să trăiască printre vagabonzi pentru a ajuta Poliția să acheteze niște crime și din postura vagabonzilor crede că este mai ușor să afle informații”  a explicat Lucian Dragoș Bogdan

Cei cinci scriitori sunt prezenți în aceste zile în Piața Teatrului și cu alte volume apărute la editura Tritonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *